ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ • Διαδρομές

 Διαδρομές
 

Με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να κάνετε εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Το οδικό δίκτυο είναι πληρέστατο, ενώ πλέον οι αποστάσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους καλύπτονται από σύγχρονους αυτοκινητόδρομους.

 

Αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και πολιτιστικοί θησαυροί παγκόσμιας εμβέλειας, γραφικές πόλεις και παραδοσιακά χωριά, πανέμορφες παραλίες βρίσκονται σε μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις από την πόλη και προσφέρονται για ξεκούραστες και απολαυστικές ημερήσιες εκδρομές.

 

Βεργίνα

Μια μικρή πόλη στο νομό Ημαθίας, 80χλμ, από την Θεσσαλονίκη, με το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της να συγκεντρώνουν επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο, καθώς εδώ ανακαλύφθηκε το 1977 ο τάφος του Βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μπορείτε να περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο και να θαυμάσετε τους μοναδικούς θησαυρούς στο Μουσείο. Η πόλη της Βέροιας, πρωτεύουσας του νομού είναι μόλις 12χλμ.

 

Άγιο Όρος

Άγιο Όρος : Το περιβόλι της Παναγιάς, όπου η πνευματικότητα, η φύση και ο άνθρωπος εναρμονίζονται. Στα μοναστήρια του, αρχιτεκτονήματα μοναδικής αξίας, φυλάσσονται μερικοί από τους σπανιότερους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ορθοδοξίας. Είναι για χιλιάδες ανθρώπους προορισμός ζωής και τόπος γαλήνης και περισυλλογής. Μπορείτε να φθάσετε με το αυτοκίνητο ως την Ουρανούπολη της Χαλκιδικής (120χλμ. περίπου από τη Θεσσαλονίκη). Εκεί ξεκινούν τα καραβάκια για τη Δάφνη, επίνειο της Μοναστικής Πολιτείας.

 

Φίλιπποι και Καβάλα

Η Αρχαία πόλη των Φιλίππων με τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο, πήρε το όνομά της από τον βασιλιά Φίλιππο Β΄της Μακεδονίας. Απετέλεσε σημαντικό κέντρο κατά την αρχαιότητα ενώ εδώ ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ευρώπης. Η Καβάλα (165χλμ. από τη Θεσσαλονίκη) είναι η ιστορική συνέχεια των Φιλίππων, μια πόλη αμφιθεατρικά χτισμένη στη θάλασσα, με πανέμορφες γειτονιές, ζωντάνια και ιστορία αιώνων.

 

Λίμνη Κερκίνη και Σπήλαιο Αλιστράτης

Σε από στάση 80χλμ. από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η πόλη των Σερρών, με πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Το σπήλαιο της Αλιστράτης (50ψλμ. από τις Σέρρες), ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Ευρώπης, προσελκύει το ενδιαφέρον επισκεπτών και επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο. Η λίμνη Κερκίνη (36χλμ. βόρεια των Σερρών, 110 από τη Θεσσαλονίκη) είναι τεχνητή που δημιουργήθηκε το 1932 με φράγμα στον ποταμό Στρυμόνα. Παραλίμνια δάση, προστατευόμενα ζώα και περισσότερα από 300 ήδη πουλιών κάνουν το τοπίο μαγευτικό.

Νάουσα και Έδεσσα

Οι δύο μακεδονίτικες πόλεις απέχουν 90χλμ. από τη Θεσσαλονίκη (30 μεταξύ τους). Στη Νάουσα ξεχωρίζει η θαυμάσια φύση, ενώ φημίζεται για το καρναβάλι της και προσφέρεται για οικολογικές περιηγήσεις. Η Έδεσσα είναι γεμάτη καταπράσινα πάρκα, ποτάμια που τη διασχίζουν, με μεγαλύτερο τον Εδεσσαίο ποταμό,  και το πιο ξεχωριστό της αξιοθέατο είναι οι ύψους 70μ. καταρράκτες της.

 

Βόλος και Πήλιο

Ο Βόλος, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, χτισμένος στο πλάι της θάλασσας και στη σκιά του Πηλίου, είναι μια σύγχρονη πόλη με πλούσια ιστορία και πολλά αξιοθέατα. Το βουνό του Πηλίου είναι ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου, καθώς το χειμώνα τα παραδοσιακά χωριά του και το χιονοδρομικό κέντρο συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών, ενώ το καλοκαίρι οι παραλίες στους πρόποδες του είναι μαγευτικές.

 

Πρέσπες

Στο λεγόμενο τριεθνές, εκεί που συναντώνται οι συνοριακές γραμμές τριών χωρών είναι οι λίμνες  μεγάλη και μικρή Πρέσπα. Σπάνιας ομορφιάς φυσικά τοπία, σήμερα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους Εθνικούς δρυμούς υγροβιότοπους των Βαλκανίων, προστατευόμενοι από διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες. Κάθε καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο διοργανώνονται τα «Πρέσπεια» με διεθνείς καλλιτεχνικές συμμετοχές. Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στον νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη μικρή Πρέσπα.

 

Καστοριά

Χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, είναι περίφημη για την επεξεργασία και την εμπορία της γούνας. Πόλη πλούσια κατά την Τουρκοκρατία χάρι στο εμπόριο της γούνας, είναι στολισμένη με αρχοντικά που αντανακλούν την παλιά της αίγλη. Το πιο γνωστό είναι εκείνο της οικογένειας Αϊβατζή που έχει πλέον μετατραπέι σε μουσείο. Η λίμνη μοιάζει να αγκαλιάζει την πόλη προσφέροντας υπέροχες βόλτες στην παραλία της ενώ αποτελεί και έναν σημαντικό υγροβιότοπο.

Pkw Anmietung Alpha Rent

Κράτηση Αυτοκινήτου

σημείο παραλαβής
Θεσ/νίκη – Αεροδρόμιο
Θεσ/νίκη - Έδρα μας
Θεσ/νίκη – ΟΣΕ
Θεσ/νίκη - ΚΤΕΛ Μακεδονία
Θεσ/νίκη - Ξενοδοχείο
Καβάλα - Αεροδρόμιο
Άλλο :   OK
ημερομηνία & ώρα παραλαβής
08
:
00
σημείο παράδοσης
Θεσ/νίκη – Αεροδρόμιο
Θεσ/νίκη - Έδρα μας
Θεσ/νίκη – ΟΣΕ
Θεσ/νίκη - ΚΤΕΛ Μακεδονία
Θεσ/νίκη - Ξενοδοχείο
Καβάλα - Αεροδρόμιο
Άλλο :   OK
ημερομηνία & ώρα παράδοσης
08
:
00
δείτε οχήματα και τιμές
ΗΜΕΡΕΣ
FIAT PANDA 5DPEUGEOT 108 5DKIA PICANTO 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑB
NISSAN MICRA micra
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑBC
HYUNDAI i20 5DFORD FIESTA 5DRENAULT CLIO 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑC
NISSAN MICRA automatic
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCD AUTOMATIC
TOYOTA COROLLA 5DRENAULT MEGANE 5DFORD FOCUS 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑD
Toyota Yaris 5DScoda Fabia 5DRenault Clio 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑD1 DIESEL
FORD MONDEO 5DRENAULT LAGUNA 5DOPEL INSIGNIA 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑE
Citroen Elysee 4DFord Focus 5DFIAT TIPO 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑE1 DIESEL
RENAULT FLUENCE 5DFORD SEDAN sedan
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑEF AUTOMATIC
Nissan Evalia 5DVolkswagen Caddy 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑEG 7-SEATS DIESEL
FIAT TALENTO 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑF1 9-SEATS DIESEL
RENAULT TRAFFIC TRAFFIC
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑG VAN DIESEL
Alpha Rent on Facebook