ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ • Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη

 

Η πρωτεύουσα του ελληνικού βορρά ξέρει να μαγεύει τους επισκέπτες της. Τα μνημεία της μακραίωνης ιστορίας της δένονται με τη ζωντάνια της σύγχρονης πόλης και τον κόσμο, κάνοντας την ατμόσφαιρα μοναδική. Μουσεία, θέατρα, χώροι τέχνης, μεγάλα πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα και νυχτερινή ζωή που ξεχωρίζει κάνουν την πόλη ενδιαφέρουσα κάθε στιγμή. Η φημισμένη αγορά της καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς, ενώ οι ξεχωριστές γεύσεις σίγουρα παρασύρουν. Χτισμένη στο Θερμαϊκό κόλπο, με άριστες οδικές συνδέσεις, είναι ιδανική ως ορμητήριο για εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας.

 

Ιδρύθηκε από τον διάδοχο του Μεγάλου Αλεξνάδρου, Κάσσανδρο, ο οποίος και της έδωσε το όνομα της κόρης του βασιλιά Φιλίππου Β', Θεσσαλονίκης, όνομα που προήλθε από νίκη σε μάχη εναντίον των Θεσσαλών. Πέρασε στη συνέχεια στην εξουσία των Ρωμαίων και έγινε κέντρο διοίκησης της ευρύτερης περιοχής. Όταν αποφασίστηκε η μεταφορά της προωτεύουσας της Αυτοκρατορίας ανατολικά από τον Μ. Κωνσταντίνο, ήταν μια από τις υποψήφιες πόλης. Η τελική επιλογή του Βυζαντίου, την ευνόησε και πάλι, αφού βρέθηκε στο σταυροδρόμι της αχανούς αυτοκρατορίας και γρήγορα εξελίχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες πόλεις. Συμβασιλεύουσα πόλη λεγόταν. Η επέλαση των Οθωμανών στη συνέχεια βοήθησε ακόμα περισσότερο στον μητροπολιτικό χαρακτήρα της πόλης, με την προσθήκη της σημαντικότερης στον κόσμο Εβραϊκής κοινότητας. Σταδιακά η ακμή της την οδήγησε στο να είναι ίσως η πλέον σημαντική πόλη της αυτοκρατορίας, με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

 

Το 1912 απελευθερώνεται και εντάσσεται στο Ελληνικό Κράτος και ο πληθυσμιακός της χαρακτήρας αλλάζει με την ανταλλαγή πληθυσμών και την έλευση χιλιάδων προσφύγων. Η μεγάλη φωτιά του 1917 θα συντελέσει στη ριζική αναμόρφωση του αρχιτεκτονικού της χαρακτήρα, ενώ το 1940-'44 η τριπλή κατοχή θα εξολοθρεύσει την από αιώνες ακμάζουσα εβραϊκή κοινότητα της πόλης.

 

Μεταπολεμικά ο πληθυσμός της θα αυξηθεί και θα γνωρίσει μεγάλη πολιτιστική, εμπορική, βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη. Είναι σήμερα η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, έδρα δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, έχει πληθος μουσείων και πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων και συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με σειρά ετήσιων εκδηλώσεων, όπως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Pkw Anmietung Alpha Rent

Κράτηση Αυτοκινήτου

σημείο παραλαβής
Θεσ/νίκη – Αεροδρόμιο
Θεσ/νίκη - Έδρα μας
Θεσ/νίκη – ΟΣΕ
Θεσ/νίκη - ΚΤΕΛ Μακεδονία
Θεσ/νίκη - Ξενοδοχείο
Καβάλα - Αεροδρόμιο
Άλλο :   OK
ημερομηνία & ώρα παραλαβής
08
:
00
σημείο παράδοσης
Θεσ/νίκη – Αεροδρόμιο
Θεσ/νίκη - Έδρα μας
Θεσ/νίκη – ΟΣΕ
Θεσ/νίκη - ΚΤΕΛ Μακεδονία
Θεσ/νίκη - Ξενοδοχείο
Καβάλα - Αεροδρόμιο
Άλλο :   OK
ημερομηνία & ώρα παράδοσης
08
:
00
δείτε οχήματα και τιμές
ΗΜΕΡΕΣ
FIAT PANDA 5DPEUGEOT 108 5DKIA PICANTO 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑB
NISSAN MICRA micra
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑBC
HYUNDAI i20 5DFORD FIESTA 5DRENAULT CLIO 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑC
NISSAN MICRA automatic
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCD AUTOMATIC
TOYOTA COROLLA 5DRENAULT MEGANE 5DFORD FOCUS 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑD
Toyota Yaris 5DScoda Fabia 5DRenault Clio 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑD1 DIESEL
FORD MONDEO 5DRENAULT LAGUNA 5DOPEL INSIGNIA 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑE
Citroen Elysee 4DFord Focus 5DFIAT TIPO 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑE1 DIESEL
RENAULT FLUENCE 5DFORD SEDAN sedan
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑEF AUTOMATIC
Nissan Evalia 5DVolkswagen Caddy 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑEG 7-SEATS DIESEL
FIAT TALENTO 5D
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑF1 9-SEATS DIESEL
RENAULT TRAFFIC TRAFFIC
ΕΠΙΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑG VAN DIESEL
Alpha Rent on Facebook