Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του Taste Halkidiki και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, διοργανώνει μια σειρά συναντήσεων γνωριμίας, εργασίας και δικτύωσης για τα μέλη των δύο οργανισμών.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, στις 12.00 μ.μ., στο Εστιατόριο Έξι Βρύσες στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Πρόκειται για ένα στοχευμένο B2B event που αποσκοπεί στη σύνδεση των τριών κύριων τομέων της οικονομίας - πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή.
Σε μια περιοχή με πλούσια ποικιλία υψηλής ποιότητας και γνήσιων προϊόντων, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής προσφέρουν στους ξενοδόχους, τους υπεύθυνους προμηθειών και τους εκπροσώπους
της εστίασης τη δυνατότητα να εντάξουν τα τοπικά προϊόντα στη λίστα προμηθειών τους.
Αυτό δίνει την ευκαιρία στους πελάτες των καταλυμάτων να εξοικειωθούν με τη γαστρονομία και τα γνήσια προϊόντα της Χαλκιδικής, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική παράδοση και την αυθεντικότητα των επιχειρήσεων της φιλοξενίας και της εστίασης.
Οι συναντήσεις θα έχουν τον χαρακτήρα και τις προδιαγραφές των B2B συναντήσεων που διεξάγονται σε εμπορικές εκθέσεις.
Ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον 35 παραγωγοί τοπικών προϊόντων της Χαλκιδικής (όπως ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, τυροκομικά, μανιτάρια, ξηροί καρποί, μαύρος χοίρος, μύδια, κρασί κ.λπ.) καθώς και αντίστοιχος αριθμός ξενοδόχων, F&B Managers και υπεύθυνων προμηθειών.
Αυτή η σημαντική εκδήλωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και στοχεύει στο να καθιερωθεί ως θεσμός για την τοπική επιχειρηματικότητα.
Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, οι ξενοδόχοι και οι εκπρόσωποι της εστίασης έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε τοπικά προϊόντα από τους παραγωγούς, δημιουργώντας μια οικονομική συνεργασία με αμοιβαίο όφελος για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και για την περιοχή γενικότερα.
Την ευθύνη της οργάνωσης έχει η εταιρεία Chef Stories, Διοργανωτές Γαστρονομικών Εκδηλώσεων και Στρατηγικοί Σύμβουλοι.