Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα φημίζονται για την κουζίνα, τις εκλεκτές γεύσεις και τα παραδοσιακά πιάτα και γλυκά που ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει. Στην κορυφή βρίσκεται βέβαια το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης, που οι παλιοί μάστορες που το φτιάχνουν φροντίζουν να κρατούν μυστική τη συνταγή του, ενώ περίφημα είναι τα τρίγωνα πανοράματος, ο χαλβάς αλλά και τα σιροπιαστά γλυκά.
Δεν πρέπει να παραλείψετε βέβαια να γευθείτε την υπέροχη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, διαλέγοντας τη γέμιση που προτιμάτε από τις άπειρες επιλογές που θα βρείτε, αλλά και να δοκιμάστε τα μοναδικά μαγειρεμένα πιάτα που βασίζονται στην πολίτικη κουζίνα, όπως τα σουτζουκάκια, αλλά και γλυκίσματα όπως το σάμαλι.
|